SUP HARUAN SEGAR DALAM TIN
YANG PERTAMA DIMALAYSIA DAN DIDUNIA
Ia juga tidak berbau hanyir dan mempunyai kandungan kolagen yang tinggi. Sup ini disediakan dengan mengaplikasikan teknologi terkini didalam proses dan penyediaannya bagi memastikan khasiat yang terdapat didalam ikan haruan terpelihara dan dapat memberi kesan optimum kepada mereka yang mengambilnya.
Kajian santifik membuktikan ikan haruan berkhasiat bagi mempercepatkan proses penyembuhan luka terutama bagi ibu-ibu yang bersalin dan mereka yang menjalani pembedahan.
Ini telah dibuktikan berdasarkan kajian saintifik yang dijalankan oleh Prof. Saringat Baie dari USM and Prof. Abdul Manan Mat Jais dari UPM tentang khasiat dan kebaikan ikan haruan.
Kebaikan ikan haruan
Haruan mempunyai asam amino dan lemak yang dapat menyembuhkan luka dalam perut serta amat baik untuk mengubati penyakit gastrik
Haruan mengandungi sejumlah besar Vitamin A yang membantu menambah daya penglihatan, melembapkan kulit dan bertindak sebagai anti oksidan yang melambatkan proses penuaan.
Haruan mengandungi asid arakidonik yang tinggi yang membantu memulakan proses darah menjadi beku dan bertanggungjawab untuk pertumbuhan semula sel baru.
Glisin dari ikan haruan (merangkumi asid aspartik dan glutamik) yang merupakan satu daripada komponen penting kolagen dalam kulit manusia akan membentuk molikul protein yang penting untuk pertumbuhan semula dan penyembuhan.
Dari kajian saintifik didapati pengambilan ikan haruan juga dapat mengurangkan sakit selepas pembedahan
This soup is prepared according to the latest technology to ensure the nutrients contents of the 'haruan' fish is not compromise for the consumers consumption
AROMA PENCETUS SELERA
PRODUK HILIRAN IKAN KELI
Ikan kering hanya diproses dari ikan-ikan lebihan untuk jualan atau ikan berkualiti rendah. Antara jenis ikan yang sering digunakan ialah ikan gelama, cencaru, duri, timah dan pari.
Disini kami mementingkam kualiti ikan yang dikeringkan.Ikan kering kami dihasilkan dari ikan yang segar daripada kolam ternakan kami.
SURIMI
Pemprosesan hasilan berasaskan daripada surimi mempunyai potensi yang baik untuk dimajukan.Di Malaysia usaha ke arah memajukan industri ini sedang giat dimajukan.Berbagai hasilan diperkenalkan dan boleh didapati dalam pasaran samada dalam bentuk segar atau sejukbeku. Surimi adalah perkataan bahasa Jepun yang membawa maksud isi ikan hancur yang telah melalui proses larut lesap dan seterusnya diadun dengan gula dan polifosfat. Industri pemprosesan surimi mula diperkenalkan di Malaysia pada awal tahun 80-an. Surimi boleh diproses menjadi makanan laut tiruan seperti isi ikan, udang, "scallop" dan sebagainya. Hasil-hasil seperti ini sesuai bagi mereka-mereka yang menghadapi masalah alahan terhadap makanan tersebut. Surimi digunakan sebagai bahan mentah separa siap dalam pengeluaran pelbagai hasil ikan seperti bebola, kek, jejari. "nugget", "rolls", burger, sosej dan pelbagai hasil bersalut serta "kamaboko".
NUGGET KELI
BURGER KELI
IKAN TERUBUK SARAWAK